onsdag 26 november 2014

Dragonkyckling utan grädde och smör


Detta har varit en standardvardagsrätt hemma hos oss sedan 15 år tillbaka. Den är enkel och snabb att göra.

Nu går den inte att göra med grädde längre. Men den blev väldigt god med havregrädde istället. Testa denna, det kommer bli en favorit när tiden är knapp och magen är tom.

Servera med ris och/eller broccoli.

Dragonkyckling utan grädde och smör 5-6 port
1 kg kycklingfilé
4 dl iMat matlagningsgrädde (havre)
2-3 msk kinesisk soja
1 msk torkad dragon
nymald svartpeppar
salt
olivolja till stekning
till servering:
kokt ris och/eller kokt broccoli

Gör så här:
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar 3-5 per filé och bryn dem i stekjärnet.

Häll på havregrädden, soja, svartpeppar och dragon. Låt sjuda i stekpannan tills kycklingen är genomstekt.

Smaka eventuellt av med salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar