torsdag 23 oktober 2014

Köttfärssås utan ägg och mjölk

En supergod köttfärssås med massor av härlig smak. Receptet är på en stor omgång. Det går bra att frysa in och att ha som matlåda.

Köttfärssås utan ägg och mjölk ca 10 port
1,5 kg nötfärs
2 burk krossade tomater
1 gul lök
3-4 vitlöksklyftor
2 köttbuljongtärningar
2-3 msk tomatpuré
1 burk inlagda hela champinjoner
1-2 dl vin eller vatten
salt
svartpeppar
torkad oregano
ev. färsk basilika eller timjan

Till servering:
Spagetti utan ägg och mjölk
ev. småtomater
ev. kokt broccoli

Gör så här:
Hacka löken och bryn den gyllene och mjuk. Lägg över i en stor kastrull.

Bryn köttfärsen i omgångar.

Blanda löken och köttfärsen i kastrullen. Tillsätt krossad tomat, pressad/hackad vitlök, vin/vatten, tomatpuré och smulad buljongtärning.

Låt småputtra i 10-15 minuter.

Tillsätt halverade champinjoner och kryddor efter smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar