onsdag 22 oktober 2014

Italienska köttbullar utan ägg och mjölk

Supergoda och saftiga köttbullar som hela familjen gillar.

Italienska köttbullar utan ägg, mjölk och soja 6-8 port
Sås:
2 burkar krossad tomat
1 msk flytande honung
2-3 vitlöksklyftor
1 scharlottenlök
1-2 msk tomatpuré
1-2 msk torkad oregano
olivolja
salt och svartpeppar

Köttbullar:
1 kg köttfärs
2 dl havredryck
1/2 dl ströbröd
1 köttbuljongtärning (utan ägg och mjölk)
1 msk torkad oregano
salt och svartpeppar
olivolja till stekning

Till Servering:
2 msk hackad persilja
Nykokt pasta (utan ägg)

Gör så här:
Sås: Hacka lök och pressa/hacka vitlök och fräs till gyllene.

Tillsätt tomater och tomatpuré och salt. Koka sakta i ca 15 minuter. Smaka av med honung, oregano, salt och peppar.

Köttbullar: Lått ströbrödet svälla i 1 dl havredryck i ca 10 minuter. Värm resten av havredrycken och smula i buljongtärningen.

Blanda alla ingredienser till färsen. Forma till stora köttbullar.

Stek köttbullarna i en panna på medelvärme tills de har fin färg. Skaka pannan ibland så blir köttbullarna jämt stekta.

Lägg köttbullarna i en stor ungspanna, häll på såsen och ställ in i ugnen 180 grader  i 10-15 minuter.

Strö över hackad persilja. Servera med tomatsåsen och nykokt pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar