söndag 26 oktober 2014

Äppelkaka utan ägg och mjölk

Supersmarrig äppelkaka som man kan bjuda kungen på om man vill.

Äppelkaka utan ägg och mjölk 6-8 port
3 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
1,5 dl iMat matlagningsgrädde
2 äpplen
1 tsk malen kanel
2 msk pärlsocker
0,25 g mjölkfritt margarin
0,5 dl mannagryn

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj en kakform ca 25 cm i diameter och bröa den med mannagryn.

Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver.

Finfördela margarinet med en gaffel, eller med fingertopparna, i mjölblandningen tills det blir en grynig massa.

Tillsätt iMat matlagningsgrädde och rör ihop till en smet.

Skala, kärna ur och skiva äpplena.

Tryck ner äppelskivorna tätt i smeten. Strö på kanel och pärlsocker,

Grädda mitt i ugnen i 5-30 minuter.

Servera med Oatley vaniljsås eller liknade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar